Dunia pribumi dan alam sekitar : langkah ke hadapan - Hood Salleh (Bangi: Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2004)
Impact of economic modernization on the development programs of indigenous people of Northern Peninsular Malaysia
"Dipersembahkan sebagai syarahan perdana jawatan profesor Universiti Kebangsaan Malaysia, 30 September 1995 di Bilik Jumaah, Universiti Kebangsaan Malaysia."
Gift: En. Hasrom Haron
In Malay, with summary in English
Keywords: Indigenous peoples -- -- Malaysia; Rural development -- -- Environmental aspects -- -- Malaysia